dimecres, 15 de desembre del 2010

Actualitat de Treball Social

Actualitat

  • El Consell Territorial de la Dependència aprova els nous serveis i l'import de les prestacions econòmiques per a les persones dependents de grau I

    El Consell Territorial de la Dependència va aprovar el 28 d'octubre la cartera de serveis i l'import de les prestacions econòmiques per a les persones dependents de grau I nivell 2, que s'incorporaran al sistema a partir del pròxim 1 de gener. L'acord del Consell s'ha produït amb l'abstenció de la consellera d'Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila.
  • La Generalitat i el Ministerio de Trabajo e Immigración promouen un pla pilot per a reforçar la convivència a barris amb alta concentració de població immigrant

    Carme Capdevila
    La consellera d'Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila, i la secretària d'Estat d'Immigració i Emigració, Anna Terrón, van signar el 20 d'octubre a Barcelona un conveni entre la Generalitat de Catalunya i el Ministerio de Trabajo e Immigració (MTIN) per a desenvolupar un pla pilot de reforç de la convivència i la cohesió social a barris amb un alt índex de població immigrada.
  • El Govern de Catalunya participa en la 14ena Conferència Anual de l'Associació Internacional de Gais i Lesbianes

    La responsable del Programa per al col·lectiu gai, lesbià i transsexual del Departament d'Acció Social i Ciutadania, Marta Molina, participarà a la Conferència Anual de l'Associació Internacional de Gais i Lesbianes (ILGA). En aquesta conferència, que tindrà lloc a La Haia entre els dies 28 i 31 de novembre, Molina participarà com a ponent on explicarà l'experiència catalana relacionada amb el protocol de Mossos d'Esquadra per detecar els casos d'homofòbia a Catalunya.
  • Acció Social i la Fundació FC Barcelona impulsaran actuacions conjuntes per promoure la inclusió social de la infància en risc

    Sandro Rossell i Carme CapdevilaSandro Rossell i Carme
    Capdevila
    El Departament d'Acció Social i Ciutadania i la Fundació FC Barcelona impulsaran actuacions conjuntes per promoure la inclusió social de la infància en risc. Així queda establert en el conveni de col·laboració que van signar el 20 d'octubre la consellera d'Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila, i el president de la Fundació FC Barcelona, Sandro Rosell.
    Aquesta col·laboració se centrarà en el foment de la pràctica de l'esport com a eina d'integració per a infants i adolescents en situació de risc, per tal que així s'afavoreixi la seva inclusió social en el seu entorn més proper. Aquests programes s'impulsaran arreu de Catalunya.
  • DIXIT inaugura versions en anglès i castellà del seu portal

    DIXIT Centre de Documentació de Serveis Socials amplia la seva presència a l'àmbit estatal i internacional inaugurant dues versions idiomàtiques del seu portal en anglès i en castellà. La iniciativa se suma a la traducció del butlletí electrònic del Departament d'Acció Social i Ciutadania des de principis d'aquest any.
    Des de la seva posada en marxa fa dos anys, DIXIT ha esdevingut un portal de referència a Catalunya amb una mitjana mensual de 11.000 visites i 37.000 pàgines vistes. Ara DIXIT vol fer arribar els seus serveis al màxim de professionals de l'acció social oferint aquestes noves versions idiomàtiques als usuaris i usuàries i també amb altres noves aplicacions en línia que incorporarà properament al seu portal.
    Les dues noves versions del Portal estan disponibles des de mitjans del mes d'octubre i s'aniran actualitzant periòdicament amb els continguts més destacats. Es pot accedir des del mateix Portal DIXIT o mitjançant aquestes adreces:
    Portal DIXIT en castellà
    Portal DIXIT en anglès

    FONT: DIXIT