dimecres, 15 de desembre del 2010

Es presenta la Guia sobre el tractament de la diversitat cultural en els mitjans de comunicació



Gustavo Franco, el conseller Tresserras i Neus Bonet durant la presentació
El Col•legi de Periodistes de Catalunya (CPC) ha presentat aquest dijous la Guia sobre el tractament de la diversitat cultural en els mitjans de comunicació, en un acte presidit pel conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras; la vicedegana del Col•legi, Neus Bonet; i el coautor de la Guia i membre de la Comissió de Periodisme Solidari, Gustavo Franco.

Aquesta guia, que s’ha presentat com una eina de treball oberta a noves aportacions, “és una actualització del primer manual d’estil que es va aprovar en el Congrés de Periodistes Catalans l’any 1996, però que s’ha modificat perquè el panorama de la diversitat social i cultural del nostre país no ha fet més que canviar” ha manifestat Neus Bonet.

Tanmateix, el document persegueix l’objectiu d’apropar la població autòctona a tots els aspectes de la diversitat i acostar els mitjans a tots els ciutadans. Així com consolidar el paper dels professionals de la comunicació a l’hora d’informar del nou context social a través del periodisme de qualitat i entenent la diversitat cultural com una font de riquesa social.

En l’explicació del procés de revisió de la guia, Gustavo Franco ha reiterat que aquesta nova edició era “periodísticament necessària degut a que Catalunya ha canviat en els darrers anys”.

En la seva intervenció, el conseller Tresserras ha destacat la importància del factor de la diversitat com una clau imprescindible, així com la cohesió entre totes les cultures. “Un país ha de ser agosarat en temes de diversitat” ha afegit.

En la realització d’aquesta guia han participat la Secretaria per a la Immigració del Departament d’Acció Social i 
Ciutadania, la Secretaria de Mitjans de Comunicació del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació de la 
Generalitat de Catalunya, el Consell de l’Audiovisual de Catalunya, la Mesa per a la Diversitat en l’Audiovisual, el 
Pla Integral del Poble Gitano, el Centre UNESCO de Catalunya i la Comissió de Periodisme Solidari del CPC.

FONT:   Departament/s