dimecres, 15 de desembre del 2010

Es lliuren els primers 75 diplomes als alumnes del curs per a directius i directives de serveis socials


El secretari general d'Acció Social i Ciutadania ha presidit l'acte, que s'ha celebrat avui al centre ESADE

El secretari general d’Acció Social i Ciutadania, Jordi Rustullet, acompanyat de la directora de l’Institut Català d’Assistència i Serveis Socials (ICASS), Carolina Homar, i el director de l’Institut de Gestió i Direcció Pública d’ESADE, Francesc Longo, ha lliurat avui els diplomes als alumnes de les dues edicions del curs “Jo dirigeixo serveis socials!”.
 
Entre les dues edicions s’han format 75 alumnes, que s’han diplomat en funció gerencial en serveis socials, amb especial orientació al món local. Aquests cursos, que s’emmarquen en el Pla Director de Formació 2008-2010 del Departament d’Acció Social i Ciutadania, donen una formació de primer nivell en l’àmbit de la direcció i de la gestió dels serveis socials.
 
El secretari general Jordi Rustullet ha explicat que un dels reptes arran de l’aprovació de la Llei de Serveis Socials és garantir l’enfortiment de les capacitats de gestió i desenvolupament organitzatiu del Sistema Català de Serveis Socials i, per aconseguir-ho cal reforçar l’estructura de personal de direcció executiva i de gestió.
 
Per afrontar aquest repte, el Departament d’Acció Social i Ciutadania, amb el suport d’ESADE, va promoure l’any 2008 la primera edició del curs “Jo dirigeixo serveis socials!”, del qual se n’han fet una nova edició enguany. Entre les dues edicions s’han diplomat 75 alumnes, que s’han format en àmbits com finances i pressupost públic, demanda social i disseny de serveis, negociació i gestió del temps i l’entorn, entre altres.  
 
Durant l’acte d’entrega dels diplomes, també s’han presentat els projectes finals dels alumnes i la professora d’ètica de la Universitat de Barcelona i presidenta del Comitè d’Ètica de Serveis Socials de Catalunya, Begoña Roman, ha pronunciat una conferència sobre l’ètica i la funció gerencial en serveis socials.
FONT: Departament/s