dimecres, 15 de desembre del 2010

El Govern i la Fundació Carreras crearan un institut de lluita contra la leucèmia



  • L’Institut de Recerca Contra la Leucèmia Josep Carreras, estarà gestionat per una fundació de nova creació amb presència de la Generalitat de Catalunya i la Fundació Privada Internacional Josep Carreras
  • L’objectiu és fer d’aquest Institut un centre de referència mundial en la recerca biomèdica en l’àmbit de les hemopaties malignes i, en especial, de la leucèmia
  • L’Institut estarà ubicat en el campus de l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol, a Badalona
 
El Govern ha acordat avui la posada en marxa del nou Institut de Recerca Contra la Leucèmia Josep Carreras, amb l’objectiu d’impulsar la recerca biomèdica i el desenvolupament de la medicina preventiva i personalitzada de les hemopaties malignes i, en especial, de la leucèmia.
 
El centre neix d’una iniciativa conjunta entre la Generalitat i la Fundació Internacional Josep Carreras, entitat fundada el 14 d’abril de 1988 pel tenor Josep Carreras, per tal lluitar contra la leucèmia.
 
L’objectiu del Govern i de la Fundació Josep Carreras és que aquest institut sigui un centre de referència mundial en la recerca biomèdica, en l’àmbit de les hemopaties malignes i, en especial, de la leucèmia.
 
Amb aquest nou institut es pretén avançar un pas més cap a una recerca biomèdica de qualitat, en el marc dels objectius de salut del Govern, entre els quals destaca la lluita contra el càncer i les hemopaties malignes, que estan entre els grans grups de malalties causants de morbiditat i mortalitat.
 
El nou institut s’ubicarà en un edifici de nova construcció al campus de l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol, a Badalona. Aquesta situació, al costat de l’Institut d’Investigació Sanitària Germans Trias i Pujol i d’altres centres de recerca, facilitarà la investigació i potenciarà el traspàs del nou coneixement obtingut cap a millores en la pràctica clínica, bé sigui en la prevenció, el diagnòstic o el tractament de les hemopaties malignes.