dissabte, 26 de març del 2011

Acció contra la Fam, amb el suport de la Generalitat, contribuirà a gestionar la distribució d'aliments a la població que fuig de Líbia



L’actuació, coordinada amb el Programa Mundial d’Aliments de Nacions Unides, té previst assegurar l’accés als aliments a la població que es troba al camp de trànsit de Choucha, a la frontera entre Tunísia i Líbia. Aquest projecte és possible gràcies a l’activació del conveni d’acció humanitària signat per Acció contrala Fam amb l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD) de la Generalitat de Catalunya.
Concretament es preveuen distribuir 5.000 àpats calents al dia i l’actuació té una durada prevista de dos mesos. Un equip de l’ONG ha fet un viatge a terreny per avaluar la situació que es viu a les fronteres amb Egipte i Tunísia i ha constatat que la d’aquest darrer país amb Líbia és on està arribant més població.

Amb aquesta actuació la Generalitat de Catalunya, a través de l’ACCD i els convenis amb actors humanitaris, manté el seu compromís de donar resposta davant l’agreujament de la situació humanitària que es deriva de l’actual conflicte a Líbia. A principis de març la Creu Roja ja va activar el seu conveni d’acció humanitària amb l’ACCD per enviar 20 tones de material d’alberg i aixopluc per a les persones desplaçades a la frontera entre Líbia i Tunísia. El material de refugi i alberg d'emergència consistia en 2.000 tendals, 1.000 kits de cuina i 5.000 mantes, tot plegat per atendre les necessitats de 5.000 persones.

L’ACCD està fent un seguiment continuat del conflicte libi i de l’emergència humanitària que n’ha derivat. Així, el dia 11 de març el Comitè Català d'Ajut Humanitari d'Emergència (CCAHE) es va reunir, a iniciativa del Govern de Catalunya, amb la voluntat d'intercanviar informacions sobre la situació a Líbia i a les zones frontereres, analitzar els efectes del conflicte sobre la població desplaçada i coordinar la resposta humanitària.

Segons dades de l’Organització Internacional per les Migracions i de l’Agència de Nacions Unides per els Refugiats a dia d’avui més de 335.000 persones han fugit de Líbia mentre que més de 6.000 persones encara es troben a l’espera per sortir del país en els passos fronterers.