dissabte, 5 de març del 2011

Actualitat de Joventut

No t'ho perdis!


Beques del Carnet Jove 2011
Ja s'han convocat dues de les cinc beques del programa Connecta't del Carnet Jove per al 2011. En concret, ja podeu apuntar-vos a "Connecta't al disseny" i a "Connecta't a les lletres". En la primera, la persona premiada farà les tasques de disseny i il·lustració de les convocatòries del programa 'Connecta't' de l'any 2012. La persona guanyadora de la segona aconseguirà una beca consistent en col·laborar fent de periodista amb el diari 'Avui' durant 12 mesos.El programa 'Connecta't' està format per cinc convocatòries que busquen facilitar l'accés dels joves al món professional en els àmbits del disseny, el còmic, la fotografia, la ràdio i la premsa. Aquestes beques, dotades amb 5.000 euros cadascuna, consten d'una col·laboració d'un any amb una empresa referent en cada àmbit. Així es fomenta l'accés dels joves al món professional en els àmbits de la cultura, la creativitat i la comunicació.
 
Amunt 

:: Actualitat


Formació professional, sortides de present i de futur
Només el 5% d’estudiants d’FP a Barcelona es troben a l’atur. Així ho certifica un estudi presentat recentment per la Fundació BCN Formació Professional. L’informe també conclou que, de cada deu persones que cursen aquests estudis, quatre treballen, dues els combinen amb la feina i tres continuen estudiant.
 
Amunt 

:: Propostes


A la neu amb el Carnet Jove!
Si vas a esquiar no et pots oblidar pas el teu Carnet Jove. Gràcies a ell gaudeixes de descompte a la gran majoria d'estacions d'esquí catalanes! Potser has tingut sort i has aconseguit un bon premi en els sortejos de forfets que Carnet Jove ha fet les últimes setmanes... Mentre consultes si has estat guanyador, pots començar a somniar amb la neu a través del nou vídeo que ens ha preparat la Ruth, la nostra reportera particular.
 

T’HO EXPLIQUEM Les 5 preguntes més corrents als PIJs d’aquest mes
Ja disposem d'una nova selecció de les preguntes més habituals als Serveis d'Informació Juvenils durant l'últim mes. No te les perdis si estàs interessat en l'àmbit dels cursos de formació en el lleure, l'ESO, apujar notar des dels Cicles Formatius de Grau Superior, els habitatges de protecció oficial i l'emancipació juvenil. Aquest mes agraïm l'esforç dels serveis d'informació juvenil de l'Oficina Jove del Gironès, el PIJ de La Palma de Cervelló, el Punt 16 de Torelló i l'Espai Roda de Ter, l'Oficina Jove de l'Alt Urgell i el PIJ Cambrils.
 

T'HO CANVIO. Intercanvi de discs
En mercats d'intercanvi que es fan arreu de Catalunya pots intercanviar tota la música que ja no escoltes per altra que et pot interessar. Ara, tens la possibilitat de fer aquest intercanvi a través d’aquest espai web.