dissabte, 5 de març del 2011

Actualitat de Treball Social

Actualitat

  • Declaració del Comitè d'Avaluació de Necessitats de Serveis Socials sobre el valor dels serveis socials per fer front a la crisi


    El Comitè d'Avaluació de Necessitats de Serveis Socials, òrgan tècnic de coordinació adscrit al departament d'Acció Social i Ciutadania, es dóna a conèixer a la societat catalana amb una reflexió sobre el valor dels serveis socials, destacant la seva contribució a pal·liar els efectes de la crisi i la necessitat de mantenir una visió a llarg termini en aquests temps de reducció de despesa pública, ja que els serveis socials són una inversió estratègica en el futur del país.
    Declaració del CANSS
  • La Càtedra de Serveis Socials de Catalunya informa de les seves activitats


    El Departament d'Acció Social i Ciutadania i la Universitat de Vic han impulsat la Càtedra de Serveis Socials de Catalunya que té com a objectiu ser l'espai de trobada dels i les agents del Sistema Català de Serveis Socials per a la innovació i recerca, i la divulgació científica i la formació. La Càtedra de Serveis Socials convida a tots els professionals de serveis socials a que d'ara en endavant segueixin la seva actualitat per assabentar-se de les diferents activitats formatives i de divulgació científica que s'organitzaran.
    Les persones interessades en rebre informació de forma periòdica poden apuntar-se a una llista de distribució de correus electrònics mitjançant el formulari adjunt.
    Formulari per rebre informació de les activitats de la Càtedra de Serveis Socials de Catalunya
  • 75 directius i directives de serveis socials reben els primers diplomes del curs "Jo dirigeixo serveis socials!"


    El secretari general d'Acció Social i Ciutadania, Jordi Rustullet, acompanyat de la directora de l'Institut Català d'Assistència i Serveis Socials (ICASS), Carolina Homar, i el director acadèmic del diploma en funció gerencial en serveis socials, Albert Serra, van lliurar el dia 24 de novembre els diplomes als alumnes de les dues edicions del curs "Jo dirigeixo serveis socials!".
  • Es posa en marxa el Projecte Alexandria


    Ja està l'abast de la ciutadania, i en especial dels professionals de l'acció social, el projecte Alexandria consistent en un fons documental en format web especialment concebut per a facilitar la gestió del coneixement en l'àmbit de la Unió Europea, internacional i de cooperació al desenvolupament relacionat amb l'acció social i els drets de ciutadania. Es tracta d'un fons documental dinàmic permanentment actualitzat que incorpora els principals documents que formen part del full de ruta de la Unió Europea en matèria social, polítiques a favor de la igualtat, els drets de ciutadania i la cooperació al desenvolupament. També inclou els documents més rellevants d'organismes i institucions internacionals en matèria de drets humans.