dissabte, 5 de març del 2011

Actualitat de Treball Social

Actualitat

  • Creació, estructura i competències del nou Departament de Benestar Social i Família

    Logotip del Departament
    D'acord amb el Decret 200/2010, de 27 de desembre, de creació, denominació i determinació de l'àmbit de competència dels departaments de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, el Departament d'Acció Social i Ciutadania passa a denominar-se Departament de Benestar Social i Família.
  • 160 professionals dels Serveis Socials Bàsics assisteixen a la presentació de les Bases del Model dels Serveis Socials Bàsics de Catalunya

    El passat 17 de desembre es va presentar a la Fundació Universitat Autònoma de Barcelona el document de Bases per a l'elaboració del Model de Serveis Socials Bàsics de Catalunya.
    Amb una assistència de més de 160 persones procedents del món social, directius i directives, professionals tècnics i experts en els serveis socials, es va celebrar una jornada de treball amb l'objectiu de validar el document de Bases, que recull el treball realitzat amb la comunitat social.
  • El documental 'Infància en risc' dóna veu als infants que han patit maltractaments

    Imatge del documental
    El 21 de desembre de 2010 es va presentar al Centre Internacional de Premsa de Barcelona (CIPB) "Infància en risc", un documental MUF Animation i OnPost coproduït amb TV3 i de 60' de durada. Els experts i representants de l'administració pública i entitats dedicades a la infància estan d'acord en afirmar que "evitar el maltractament infantil és impossible i que la magnitud del problema és superior al que es coneix". Per aquest motiu i, per primera vegada, la Generalitat de Catalunya va signar un conveni amb la productora MUF Animation per autoritzar la participació de menors que han estat víctimes d'algun tipus de maltractament.
  • Comença l'Any Europeu del Voluntariat

    Logo de la campanya
    La Comissió Europea va designar 2011 com a Any Europeu del Voluntariat per tal de donar reconeixement a les més de 100 milions de persones europees que estan compromeses amb activitats solidàries i de voluntariat.
  • La Generalitat i Televisió de Catalunya signen un conveni per millorar els continguts coeducatius en la programació infantil i juvenil

    Logotip TV3
    La Generalitat i Televisió de Catalunya S.A. (TVC) han signat un conveni de col·laboració per millorar els continguts coeducatius de la programació infantil i juvenil, així com el tractament de les informacions relacionades amb el fenomen de la violència masclista.
  • Més de 338.000 catalans i catalanes de nacionalitat estrangera podran votar a les properes eleccions municipals de maig de 2011

    L'1 de desembre de 2010 es va obrir el termini d'inscripcions al cens electoral per a les persones de nacionalitat estrangera que resideixen a Catalunya i que tenen dret a votar a les properes eleccions municipals, previstes pel 22 de maig de 2011. Es tracta dels majors d'edat nacionals d'algun estat de la Unió Europea o bé d'algun país extracomunitari que hagi signat un acord bilateral amb l'Estat espanyol per permetre el sufragi als comicis locals.
  • Ja està disponible la subscripció diferenciada per a les versions en castellà i anglès del butlletí DIXIT

    Enguany, el butlletí DIXIT del Departament de Benestar Social i Família disposa de subscripcions diferenciades per a les seves versions en castellà i anglès. Si fins ara hi havia una única subscripció per a les tres versions idiomàtiques d'aquest butlletí, a partir d'aquest mateix número l'usuari pot subscriure's a la versió que esculli. D'aquesta manera, pot rebre directament al seu correu electrònic el butlletí en castellà i/o en anglès.
    Per donar-se d'alta només cal accedir a l'eina corporativa de butlletins de la Generalitat de Catalunya o bé anar directament a:
    Formulari de subscripció de la versió castellana del butlletí DIXIT
    Formulari de subscripció de la versió anglesa del butlletí DIXIT