dissabte, 5 de març del 2011

Cleries es compromet a "posar per davant" les 55.000 persones pendents en el desplegament de la Llei de la Dependència


El conseller adverteix que fins al juliol hi ha temps per gestionar les dependències lleus

Promoure un sistema propi orientat a l’autonomia personal; prioritzar l’atenció a les grans dependències i les dependències severes i respectar els terminis legals previstos per les valoracions i l’elaboració dels PIA’s, són les prioritats fixades pel Departament de Benestar Social i Família en el desplegament del Sistema Català d’Autonomia Personal i Atenció a la Dependència.
 
En resposta a una pregunta oral avui en el Ple del Parlament, Josep Lluís Cleries, s’ha compromès “a posar per davant” les 55.000 persones pendents i, especialment, les 33.000 amb gran dependència i dependència severa que estan fora de termini.
 
El conseller ha destacat també la necessitat de “donar resposta a les 17.000 persones que van morir a l’espera de rebre una prestació o servei”.
 
Cleries s’ha referit també a l’Informe 2010 del Síndic de Greuges, presentat la setmana passada, en el que s’estableix que els retards van d’un any a dos anys en les diverses fases del procés d’aplicació de la Llei de la Dependència i la vulneració que això suposa als drets de les persones.
 
En aquest sentit, el conseller ha afirmat que “arriba un moment que s’ha de prioritzar les persones que no han estat ateses perquè el Govern anterior ha estat lent” i ha lamentat les crítiques del diputat d’ERC, Pere Bosch, “perquè llàstima, ara té pressa i abans no”. Josep Lluís Cleries  ha dit que fins al mes de juliol “tenim marge per fer les valoracions i el PIA del Grau I Nivell II, segons marca la Llei” i ha destacat la voluntat d’aquest Govern “d’humanitzar la gestió”.
FONT: Departament/s