dissabte, 5 de març del 2011

Sessió formativa dedicada al Pla integral del poble gitano


Un grup d'alumnes de Romania assisteix a aquesta formació que s'emmarca en el programa Acceder, dedicat a la inserció laboral de persones gitanes

La directora general d’Acció Cívica i Comunitària del Departament de Benestar Social i Família, Violant Cervera, ha inaugurat la sessió formativa dedicada al Pla integral del poble gitano. La presentació forma part del curs “Transferencia del programaAcceder a Rumanía”, que vol oferir als alumnes, procedents d’aquest país, les eines necessàries per tal que implantin aquest programa d’inserció laboral.
 
Durant les tres jornades de treball en què s’ha dividit el curs, els assistents han rebut la formació bàsica per importar i coordinar la iniciativa a Romania. A més, a la sessió celebrada avui a la seu del Departament de Benestar Social i Família, han pogut conèixer de primera mà el contingut i la metodologia del Pla integral del poble gitano a Catalunya. Aquest document recull les polítiques de la Generalitat destinades a assolir una equiparació real de les persones gitanes del país amb la resta de la ciutadania.
 
Durant la seva intervenció, la directora general ha destacat la importància del treball transversal i en equip, un enfocament metodològic gràcies al qual el Pla ha estat considerat un model de bona pràctica per l’Agència pels Drets Fonamentals a la Unió Europea. En aquest sentit, Violant Cervera ha assenyalat com a clau “el treball coordinat entre diversos departaments de la Generalitat, entitats gitanes, ens locals, organitzacions socials i d’altres agents implicats”.
El programa Acceder de la Fundación Secretariado Gitano es va crear l’any 2000 amb l’objectiu principal d’aconseguir que la població gitana s’incorpori efectivament al mercat laboral. Durant aquests anys, el programa ha atès 58.000 persones i s’han aconseguit prop de 40.000 contractes, 3.630 durant el 2010. Aquests bons resultats han convertit Acceder en un programa de referència a Europa i un exemple de bones pràctiques.
FONT: Departament/s