dissabte, 5 de març del 2011

Actualitat de Treball Social

Actualitat

  • El Govern crea el Consell Assessor de Polítiques Socials i Familiars

    Logotip Consell Assessor de Polítiques Socials i Familiars
    El Govern ha aprovat el Decret de creació del Consell Assessor de Polítiques Socials i Familiars, un òrgan col·legiat assessor del president de la Generalitat i del Govern, en matèria de polítiques orientades a impulsar un procés de desenvolupament del sistema de benestar social i de promoció de la família. El Consell estarà presidit per Teresa Crespo, i l'integraran 20 membres, la tasca dels quals no serà retribuïda.
  • El Departament de Benestar Social i Família i entitats municipalistes acorden elaborar un document marc sobre l'aplicació del reglament d'Estrangeria

    El conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, acompanyat del Director General per a la Immigració, Xavier Bosch, es va reunir el 17 de febrer amb els presidents de l'Associació Catalana de Municipis, Salvador Esteve, i el President de la Federació Catalana de Municipis, Manuel Bustos, per "analitzar conjuntament" l'esborrany del Reglament de la Llei Orgànica 4/2000, sobre els drets i les llibertats dels estrangers a Espanya i la seva integració social, després de la seva reforma per la Llei Orgànica 2/2009, presentat recentment pel Govern de l'Estat.
  • El curs de direcció de serveis socials de l'escola de negocis Euncet Unnim, reconegut com a Formació d'Interès en Serveis Socials

    Logotip Formació d'Interès en Serveis Socials
    El Comitè d'Expertes i Experts en Formació en l'Àmbit de l'Acció Social ha declarat Formació d'Interès en Serveis Socials el programa d'especialització en direcció de serveis socials de l'escola universitària Euncet Unnim de Terrassa. Aquest curs és el primer que rep la distinció emesa per aquest òrgan assessor, adscrit a la Secretaria General del Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya. L'Euncet Unnim és l'escola de negocis de l'Obra Social d'Unnim i està adscrita a la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC).
  • Nou dossier temàtic especialitzat en adopció i acolliment al portal DIXIT

    Logotip DIXIT
    Periòdicament DIXIT Centre de Documentació de Serveis Socials realitza reculls variats de recursos especialitzats sobre temes d'actualitat. Aquests dossiers inclouen tot tipus de documentació i recursos sobre una temàtica concreta com referències bibliogràfiques, normatives o enllaços a webs d'interès. El darrer dossier temàtic elaborat per DIXIT es titula "Adopció i acolliment" i s'hi recomanen monografies, articles de revista i publicacions periòdiques consultables totes als centres DIXIT.
    Per a més informació podeu contactar amb DIXIT trucant al telèfon 93 551 76 89, per correu electrònic a dixit.dasc@gencat.cat o visitant-nos als centres de Barcelona, Girona i Vic.
    Web del dossier temàtic sobre adopció i acolliment

Agenda

  • Trobada 'Un tema, dos llibres / Un thème, deux livres'

    Primera trobada organitzada per ETFERSASO (Centre Transfronterer de Formació i Investigació sanitària i social) i la Fundació Campus Arnau d'Escala, entitat gestora de DIXIT Girona Centre de Documentació de Serveis Socials Marià Casadevall, que s'emmarca dins un cicle de xerrades adreçades a investigar en l'àmbit social i sociosanitari confrontant les aproximacions de professionals i d'investigadors d'ambdues bandes del Pirineu. Aquesta primera trobada pretén donar resposta a tots els interrogants que genera l'elaboració d'una història del treball social. Per això, comptarà amb la intervenció dels autors dels llibres "El treball social a Catalunya: 1932-1978" i "Histoire du travail social en Europe".
    Data: 25 de febrer de 2011
    Lloc: Perpinyà
    Organitza: ETFERSASO (Centre Transfronterer de Formació i Investigació sanitària i social) i Fundació Campus Arnau d'Escala amb la col·laboració de DIXIT Girona Centre de Documentació de Serveis Socials Marià Casadevall
    PDF de la invitació de la trobada
  • Jornades d'infància i família d'INTRESS

    Logo d'INTRESS
    Pretenen ser una trobada entre professionals, institucions i administracions que faciliti la reflexió sobre les necessitats actuals dels acolliments familiars, residencials i de l'adopció des d'una posició crítica i innovadora dels escenaris de futur.
    Data: del 3 al 4 de març de 2011
    Lloc: Barcelona
    Organitza: Institut de Treball Social i de Serveis Socials (INTRESS)
    PDF del tríptic de les jornades
  • I Jornades de la Unitat d'Atenció a Víctimes amb Discapacitat Intel·lectual 'Una sexualitat com la de tots'

    Logo de la Fundació
    Amb l'ajuda d'experts en el camp de la discapacitat, metges forenses, psicòlegs experts en abús, advocats, jutges i agents dels cossos de seguretat especialitzats en abús sexual, s'analitzaran temes com la realitat de la sexualitat en les persones amb discapacitat intel·lectual, la intervenció davant una sospita d'abús sexual en aquestes persones, un model d'intervenció policial, forense i psicològic o la llei, amb les seves limitacions per protegir en aquests casos i les noves modificacions.
    Data: 22 i 23 de febrer de 2011
    Lloc: Madrid
    Organitza: Fundació Carmen Pardo-Valcarce
    Web de l'acte
  • Conferència 'Educació en temps de crisi'

    Logo de la Fundació
    El pedagog i mestre Gregorio Luri tractarà de donar resposta a qüestions tan importants com: Quins són els reptes educatius que planteja la crisis econòmica? Quin ha de ser el paper dels agents educatius? Com poden ajudar les polítiques educatives?
    Data: 24 de febrer de 2011
    Lloc: Tarragona
    Organitza: Fundació Pere Tarrés
    Web de l'acte
  • II Fòrum de serveis socials municipals

    Logo de la Diputació de Barcelona
    Un espai de reflexió entorn un nou model de serveis socials marcat per la Llei 39/2006, de promoció de l'autonomia personal i atenció a la dependència, i la Llei 12/2007, de serveis socials, dues lleis que es vivien com una oportunitat històrica per a desplegar un sistema de serveis socials de dret subjectiu universal.
    El sistema de serveis socials ha viscut importants transformacions vinculades a la implementació del nou marc normatiu, l'aprovació de noves lleis com la Llei 14/2010 de drets i oportunitats de la infància i l'adolescència, i el nou context social i econòmic marcat per una crisis que ha fet créixer les situacions de pobresa, vulnerabilitat i exclusió social, i ha obert nous debats entorn l'orientació de l'Estat del Benestar.
    Data: 3 i 4 de març de 2011
    Lloc: Barcelona
    Organitza: Àrea de Benestar Social de la Diputació de Barcelona en col·laboració amb la Federació de Municipis de Catalunya i l'Associació Catalana de Municipis
    Web del Fòrum