dissabte, 5 de març del 2011

El conseller de Benestar Social i Família afirma que l'objectiu de la conselleria és prioritzar l'atenció a les persones amb drets que siguin reals i no virtuals



.
El conseller de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya, Josep Lluís Cleries, ha manifestat avui a Tarragona que “les persones són el primer objectiu de la nostra acció de govern, per garantir que tinguin una major autonomia personal i familiar i es puguin valdre per si mateixes”. Les declaracions s’han fet durant l’acte de presentació oficial de la nova directora del Serveis Territorials a Tarragona, Anna Solé, en el qual ha estat acompanyat pel delegat del Govern a Tarragona, Joaquim Nin.
 
Josep Lluís Cleries ha assenyalat que “hem de garantir els drets socials, però amb drets reals, ajustant la realitat pressupostària a les necessitats socials. No volem que passi com fins ara, que no existien realitats sinó promeses virtuals”, en referència a la situació que s’ha trobat a la Conselleria. Com a exemple, ha citat els més de 150 milions d’euros que encara estan pendents de pagament en concepte d’ajuts per a famílies amb infants de 0 a 3 anys i de 0 a 6 anys en el cas de famílies monoparentals o nombroses. Un deute que prové dels exercicis 2009 i 2010. 
 
Per això, el conseller de Benestar Social i Família ha ressaltat que “primer cal posar ordre a la situació econòmica del Departament per planificar quines són les línies d’actuació a desenvolupar” i ha destacat la “voluntat d’apropar molt més el Departament a la ciutadania”. 
 
Josep Lluís Cleries ha mantingut una breu trobada amb els treballadors dels Serveis Territorials de Benestar Social i Família a Tarragona i els ha demanat austeritat i desburocratització. “Austeritat davant la situació de les finances de la Generalitat i desburocratització per posar fàcil a les persones l’accés a l’administració amb el mínim temps possible”. Per a Cleries, “la grandesa política és que el ciutadans aconsegueixin el que legalment els correspon amb el menor temps possible, i això és el que pretenem aconseguir”.