dimarts, 15 de març del 2011

Documentació i recurs web de treball social: discapacitat,infants,gènere i poble gitano

Documentació

  • Dossier temàtic de recursos per explicar la discapacitat i la malaltia als infants

    Llàpisos de colors
    Recull variat de recursos per parlar als infants de la discapacitat i la malaltia elaborat per DIXIT Centre de Documentació de Serveis Socials. S'hi recomanen contes i llibres infantils que expliquen la situació de les persones amb discapacitat i altres malalties com l'Alzheimer, la sida o el càncer amb la voluntat de donar a conèixer als infants aquestes realitats i fomentar la no-discriminació. Aquest dossier també conté articles, revistes i recursos web que mostren les possibilitats pedagògiques del conte i de la lectura, així com institucions que fomenten aquestes eines educatives.
    Recursos per explicar la discapacitat i la malaltia als infants: dossier temàtic. Barcelona: DIXIT Centre de Documentació de Serveis Socials, 2011
    Web del dossier temàtic de recursos per explicar la discapacitat i la malaltia als infants
  • Les formes de discriminació per motius d'orientació sexual i d'identitat de gènere en els mitjans de comunicació audiovisual: recomanacions

    Portada del document
    Recomanacions adreçades als mitjans audiovisuals per evitar que es difonguin estereotips sobre les persones gais, lesbianes, bisexuals i transsexuals (LGBT). El document demana que aquestes persones tinguin, com a grup, la visibilitat que els correspon, així com un tractament adequat que defugi de la imatge tan esbiaixada respecte a la realitat que encara avui, directament o indirecta, es fomenta.
    Les formes de discriminació per motius d'orientació sexual i d'identitat de gènere en els mitjans de comunicació audiovisual: recomanacions. Barcelona: Fòrum d'entitats de persones usuàries de l'audiovisual, 2010. 18 p.
    PDF del document
  • Guia d'obligacions i de beneficis fiscals de les entitats sense ànim de lucre de Barcelona

    Portada del document
    Es tracta d'una guia per fer més accessible la complexa normativa fiscal, millorar i facilitar la gestió tributària de les entitats sense ànim de lucre i donar a conèixer els beneficis a què poden optar aquestes entitats.
    Guia d'obligacions i de beneficis fiscals de les entitats sense ànim de lucre de Barcelona.Barcelona: Ajuntament de Barcelona, Institut Municipal d'Hisenda, 2009. 40 p.
    PDF de la guia

Recurs web

  • Museu del poble gitano a Catalunya

    Portada de la web
    Web emmarcada dins el Pla Integral del Poble Gitano que dóna a conèixer els costums, la cultura i el procés de canvi que està vivint el poble gitano amb l'objectiu de contribuir a l'eliminació dels estereotips i prejudicis que hi ha sobre aquest col·lectiu.
    Web del Museu del poble gitano a Catalunya