dissabte, 5 de març del 2011

Actualitat Normatives, documentació i bibliografia Serveis Socials

Lectures recomanades

  • Diccionari de serveis socials

    Portada de la publicació
    Diccionari elaborat conjuntament pel Departament d'Acció Social i Ciutadania i el Centre de Terminologia TERMCAT que sistematitza la terminologia de l'àmbit dels serveis socials en llengua catalana tot recollint més d'un miler d'entrades.
    Diccionari de serveis socials. Barcelona: Generalitat de Catalunya, Departament d'Acció Social i Ciutadania, 2010. 184 p.   
    Exemplar consultable a DIXIT, DIXIT Girona i DIXIT Vic.
  • Normativa catalana de serveis socials i drets de ciutadania: 2007-2010

    Portada de la publicació
    Compilació del nou marc jurídic resultant del desplegament de normativa en matèria de serveis socials i ciutadania dut a terme per la Generalitat de Catalunya entre els anys 2007 i 2010.
    Normativa catalana de serveis socials i drets de ciutadania: 2007-2010. Barcelona: Generalitat de Catalunya, Departament d'Acció Social i Ciutadania, 2010. 496 p. (Col·lecció Marc jurídic i serveis socials; 1)
    Exemplar consultable a DIXIT, DIXIT Girona i DIXIT Vic.
  • El Sistema català de serveis socials (1977-2007): cultura i política

    Portada de la publicació
    Publicació on s'explica què són els serveis socials, quina és la seva història i evolució i quin ha estat el desenvolupament del Sistema català de serveis socials.
    Pelegrí Vianya, Xavier. El Sistema català de serveis socials (1977-2007): cultura i política. Barcelona: Generalitat de Catalunya, Departament d'Acció Social i Ciutadania, 2010. 262 p. ISBN: 978-84-393-8540-0
    Exemplar consultable a DIXIT, DIXIT Girona i DIXIT Vic.

Documentació

  • Informe Anual 2010 del Departament d'Acció Social i Ciutadania

    Portada de la publicació
    Compendi de les principals actuacions que el Departament d'Acció Social i Ciutadania ha dut a terme durant el 2010. D'aquesta manera, vol explicar la tasca als ciutadans i ciutadanes perquè coneguin de primera mà què fa per donar atenció de qualitat a les persones amb necessitats socials i reforçar el reconeixement dels drets de ciutadania al nostre país.
    L'aprovació de les Lleis dels drets i oportunitats de la infància i l'adolescència i de la d'acollida de les persones immigrades i les retornades a Catalunya, el Pla Estratègic de Serveis Socials (2010-2013), o la Creació de la Comissió coordinada contra la violència masclista, són alguns importants avenços que s'ha aconseguit el darrer any.
    Informe anual 2010 del Departament d'Acció Social i Ciutadania: Barcelona: Generalitat de Catalunya, Departament d'Acció Social i Ciutadania, 2010. 47 p.
    PDF de la publicació
  • Entrevistes a directius i directives de serveis socials: volum 1

    Portada de la publicació
    Síntesi d'un dels objectius estratègics del Departament d'Acció Social i Ciutadania al llarg d'aquesta VIII legislatura: posar en valor el rol, enormement complex, dels directius i les directives en serveis socials a Catalunya. Aquestes persones es fan responsables de governar un dels sistemes d'atenció a les persones més complexos de Catalunya, per l'enorme quantitat i nivell de dispersió de públics destinataris i casuístiques.
    Entrevistes a directius i directives de serveis socials: volum 1. Barcelona: Generalitat de Catalunya, Departament d'Acció Social i Ciutadania, 2010. 113 p.
    PDF de la publicació
  • Pla estratègic de serveis socials de Catalunya 2010-2013

    Portada de la publicació
    Instrument tècnic del Govern que té per objecte ordenar el conjunt de mesures, recursos i accions necessaris per assolir els objectius de la política de serveis socials. L'elaboració del primer Pla estratègic de serveis socials 2010-2013 dóna compliment a l'objectiu del Pla de govern 2007-2010 de desplegar la Llei 12/2007, de serveis socials. Aquest Pla estratègic substitueix el IV Pla d'acció social.
    Pla estratègic de serveis socials de Catalunya 2010-2013. Barcelona: Departament d'Acció Social i Ciutadania, 2010. 456 p. ISBN: 978-84-3938-606-3
    PDF de la publicació
  • Quaderns d'Acció Social i Ciutadania: revista d'informació, anàlisi i investigació socials. Núm. 11

    Portada de la publicació
    Professionals de diferents àmbits analitzen a l'onzè número de la revista "Quaderns d'Acció Social i Ciutadania" quins són els drets i polítiques per a la diversitat sexual mitjançant diversos articles.
    Quaderns d'Acció Social i Ciutadania: revista d'informació, anàlisi i investigació socials. Núm. 11. Barcelona: Generalitat de Catalunya, Departament d'Acció Social i Ciutadania, 2010. 151 p. ISSN: 1888-4636
    Web de la publicació
  • Guies Bibliogràfiques LGBT

    Estudi impulsat pel Programa per al col·lectiu gai, lesbià i transsexual, que aglutina tots els recursos que tenen a veure amb la realitat LGBT (lesbiana, gai, bisexual i transsexual) tractada des de quatre àmbits diferents: el jurídic, el sociològic i polític, l'educatiu i el de la salut.
    Estudi bibliogràfic en l'àmbit jurídic: Jaurena, Francesc. L'Orientació sexual i la identitat del gènere davant el dret: estat de la qüestió, anàlisi jurídica i recull bibliogràfic. Barcelona: Departament d'Acció Social i Ciutadania, 2010. 92 p.
    Estudi bibliogràfic en l'àmbit educatiu: Otero i Vidal, Mercè. La presència LGBT a l'àmbit educatiu: eines per a la informació, la reflexió i la formació. Bibliografies. Barcelona: Departament d'Acció Social i Ciutadania, 2010. 61 p.
    Estudi bibliogràfic en l'àmbit de la salut: Pineda Lorenzo, Montserrat. Dret a la salut en el col·lectiu gai, lesbià i transsexual: estat de la qüestió, anàlisi crítica i recull bibliogràfic. Barcelona: Departament d'Acció Social i Ciutadania, 2010. 151 p.
    Estudi bibliogràfic en l'àmbit sociològic i polític: Borge Bravo, Rosa. Lesbianes i gais en societat i en política: estat de la qüestió, anàlisi crítica i recull bibliogràfic. Barcelona: Departament d'Acció Social i Ciutadania, 2010. 88 p.