dissabte, 26 de març del 2011

Benestar Social i Família augmenta les places de "L'estiu és teu!" fins a prop de 13.000


Comença el període de preinscripcions a través d'internet i el 012 per a infants i joves de 5 a 16 anys

La Direcció General de Joventut i l'Agència Catalana de la Joventut del Departament de Benestar Social i Família han obert aquest matí el període de preinscripcions del programa “L’estiu és teu!” a través del web www.xanascat.cat i del telèfon d’atenció ciutadana 012.
 
El programa, que enguany arriba a la seva dissetena edició, ofereix estades de fins a dues setmanes a infants i joves de 5 a 16 anys a la Xarxa Nacional d’Albergs Socials de Catalunya. Les modalitats d’aquestes estades són: idiomes, esportives, multiesportives, combinat de multiesportives i idiomes, música, enginy, teatre, circ i veu.
 
El nombre total de places ofertades serà enguany el més alt de la història del programa, amb un total de 12.708. Això significa un augment de 3.461 de places respecte de la participació en l’edició passada, un increment del 37%. Aquest creixement ve impulsat, sobretot, pel reforçament de l’oferta en les estades que inclouen ensenyament d’idiomes (anglès, francès o alemany), que aquest 2011 han augmentat en 1.836 places.
 
Pel que fa al cost de les estades, les famílies nombroses, acollidores i monoparentals que obtinguin plaça pels seus fills gaudiran d’una reducció del 10% en el preu. Aquests ajuts s’emmarquen en les polítiques de suport a la família i, alhora, intensifiquen encara més l’orientació al servei de la ciutadania dels albergs gestionats per l’Agència Catalana de la Joventut. L’any passat es van beneficiar de les reduccions a famílies nombroses, monoparentals i acollidores un total de 1.591 nois i noies, el 17% del total dels participants.
 
 
Noves modalitats i nous albergs
 
El programa incorpora dues novetats principals: estades de música i cant modern i estades de música i dansa moderna, dirigides a participants d’entre 8 i 16 anys. Aquestes modalitats s’afegeixen a les estades musicals ja existents, entre les quals s’aprofundeix en el domini d’un total de 22 instruments.
 
Pel que fa a les estades de veu, l’edat per poder-hi participar també s’amplia fins als 16 anys (fins ara el límit eren 12 anys).
 
Una altra de les novetats destacades és la possibiltiat d’escollir estades de 10 dies en les modalitats d’idiomes i en les que combinen idiomes i esports. Fins ara, aquestes modalitats només oferien estades de 14 dies, possibilitat que continua enguany. D’aquesta manera, es dóna resposta a les diferents preferències i necessitats de les famílies i dels participants, expressades a través d’enquestes.
 
“L’estiu és teu!” també incorpora aquest 2011 dues noves instal·lacions: l’alberg Escola de Piragüisme de Sort (Pallars Sobirà), que acollirà estades multiesportives; i l’alberg Josep Maria Batista i Roca del Masnou (Maresme), on es faran estades d’idiomes.
 
La seguretat, un aspecte capital del programa, també incorpora millores en l’edició d’enguany. En aquesta línia, s’ha editat el “Manual de Procediments de la Seguretat Integral per a Activitats”, que documenta i estructura el tractament de la seguretat de totes les estades de “L’estiu és teu!”. L’elaboració d’aquest manual ha estat obra de diverses auditories realitzades en el lloc i en el moment de l’activitat en anteriors edicions.
 
 
Les estades d’idiomes, les més ofertades
 
Les estades que concentren el gros de l’oferta són les que proposen l’aprenentatge d’idiomes: anglès, francès o alemany. Si s’agrupen les estades d’idiomes, amb 4.680 places, i les que combinen els idiomes amb la pràctica de l’esport, amb 3.945, representen el 68% del total de places de “L’estiu és teu!”.
 
Després de les estades combinades d’esports i idiomes (+77%) i d’idiomes (+67%), les que més creixen respecte la participació són les de circ, amb 180 places, que es faran a l’alberg de Lleida.
 
Pel que fa a les estades d’enginy també registren un notable creixement, fins a les 360 places. Aquestes estades, s’emmarquen en el programa ‘Enginycat!’, impulsat per la Generalitat de Catalunya, que té l’objectiu de fomentar noves vocacions científiques. Segons les previsions, a Catalunya manquen avui 12.500 enginyeres i enginyers per arribar a la mitjana de la Unió Europea. Si no es prenen mesures, segons les dades de què disposa el Govern, el dèficit de professionals el 2015 seria de prop de 25.000.
 
 
Termini de preinscripcions: 11 d’abril
 
El procés de preinscripcions al programa s’ha iniciat aquest matí a les 12 hores i s’allargarà fins a la matexa hora de l’11 d’abril.
 
Les persones que vulguin participar-hi poden fer la preinscripció a través del webwww.xanascat.cat i del telèfon d’atenció ciutadana 012 durant les 24 hores del dia. En el moment de formalitzar la preinscripció es donarà automàticament als participants un número concret, que serà el de referència per al sorteig públic de places davant de notari que es realitzarà el 14 d’abril.
 
Totes les persones preinscrites a través del web, podran consultar, modificar o anul·lar les seves dades en qualsevol moment, fet que evitarà que hagin de trucar una o més vegades al 012 per fer aquestes gestions. L’endemà del sorteig es publicaran els resultats a internet i es comunicaran per SMS i correu electrònic. Just després, s’iniciarà l’assignació automàtica de places en ordre correlatiu i ascendent a partir del número aparegut en el sorteig.

FONT: Departament/s