dissabte, 26 de març del 2011

El conseller de Benestar Social i Família i el president del FC Barcelona inauguren un centre obert per a infants i adolescents en risc social


La Generalitat de Catalunya i la Fundació FC Barcelona disposen d’un conveni per promoure la inclusió de la infància en risc a través d’aquest tipus d’equipaments

 
El centre XICS-Carmel i Entorn té capacitat per a 75 nois i noies, procedents de diferents escoles i instituts del districte d’Horta-Guinardó
El conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, i el president del Futbol Club Barcelona, Sandro Rosell, acompanyats per l’alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, han inaugurat avui el centre XICS-Carmel i Entorn.
 
El projecte XICS (Xarxa Internacional de Centres Solidaris per a l’Educació i l’Esport) està promogut per la Fundació del FC Barcelona des de 2006, i disposa de diferents centres a Amèrica Llatina, Àfrica, Europa i Àsia, amb l’objectiu d’atendre nois i noies en situació de vulnerabilitat social o personal. En aquest sentit, el centre XICS-Carmel i Entorn és el primer que es posa en funcionament a la ciutat de Barcelona.
 
La Generalitat de Catalunya i la Fundació FC Barcelona disposen d’un conveni per promoure la inclusió de la infància en risc a través d’aquest tipus d’equipaments. A través d’aquest acord, la Generalitat ofereix suport tècnic al treball de la Fundació amb els infants i les seves famílies i finança bona part d’aquests programes i iniciatives.
El centre XICS-Carmel i Entorn, que ha comptat amb la col·laboració de l’Obra Social “la Caixa”, té les seves dependències a l’Institut d’Educació Secundària Ferran Tallada (C. Gran Vista, 54), i té capacitat per a 75 nois i noies, procedents de diferents escoles i instituts del districte d’Horta-Guinardó. Els infants i adolescents atesos en aquest centre tenen una edat d’entre 10 i 16 anys i es troben en situació de vulnerabilitat social o personal. Es troba en funcionament des de finals de l’any passat i desenvolupa la seva activitat en horari extraescolar, de dilluns a divendres, a partir de les 16.30h.
 
El conseller de Benestar Social i Família, durant la inauguració, ha celebrat que“administracions, entitats d’estalvi i el FC Barcelona sumin esforços en un moment en què la suma d’esforços es molt important” i ha celebrat especialment que “en aquest cas, el fruit d’aquests treballs es traduirà en oportunitats a la vida”.
 
Josep Lluís Cleries també ha afirmat que “el Barça té molta importància i força i mentre podria estar al camp guanyant títols aprofita la seva energia per endegar accions com aquestes de gran valor i sensibilitat social”. “Això demostra que el barça és més que un club”, ha afegit.
 
Finalment, ha recordat que “la infància és una prioritat pel Govern de la Generalitat” i que “mentre el Barça guanya títols, Catalunya ha de guanyar en persones i en donar un bon futur per aquestes persones”.

FONT: Departament/s