dissabte, 5 de març del 2011

El conseller Cleries anuncia que impulsarà un Pla d'inclusió social amb la participació del Tercer Sector vinculat a la comunitat



El conseller de Benestar Social i Família ha destacat que “les entitats són protagonistes a l’hora de donar resposta a les necessitats socials i també ho han de ser participant en el disseny de les polítiques socials”
El conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, ha anunciat avui que impulsarà un Pla d’inclusió social amb la participació de les entitats, en el transcurs d’una visita al centre “Pere Barnés” i el taller ocupacional “La Troballa” de la Fundació Arrels. Aquesta entitat treballa en el desenvolupament integral de les persones en situació d’exclusió social, sobretot, persones sense llar.
 
El conseller Cleries ha destacat el pes del Tercer Sector en la societat catalana i ha subratllat la necessitat de “treballar plegats per sumar esforços”. “Les entitats del Tercer Sector són molt potents i treballen des de primera línia responent a les necessitats de la societat, per això, també han de tenir protagonisme a l’hora de dissenyar les polítiques socials”, ha remarcat.
 
En aquest sentit, el conseller ha reiterat que la lluita contra la pobresa és una de les grans prioritats del Departament en aquesta legislatura i que en aquest sentit “cal escoltar i molt a les entitats”.
El conseller, que s’ha reunit amb alguns dirigents de la Fundació Arrels i ha conversat amb alguns dels usuaris, ha destacat que la pobresa s’està incrementat a Catalunya, afectant sobretot a les persones grans, a les famílies monoparentals i a la infància, i “per això hem de sumar esforços amb les entitats del Tercer Sector i actuar conjuntament amb la resta dels departaments de la Generalitat per delimitar zones d’actuació prioritàries en els barris i municipis més afectats i prioritzar la lluita contra la pobresa”.   
 
Sobre els problemes específics de finançament i de gestió que pateixen les pròpies entitats, el conseller ha reiterat el compromís del Govern d’impulsar mesures de desburocratització dels tràmits amb l’Administració.