dimarts, 15 de març del 2011

Actualitat institucional d´Immigració

Actualitat

  • El president de la Generalitat estreny les relacions amb el Marroc en una reunió amb el ministre d'Estat d'aquest país, Mohamed El Yazgui

    El president de la Generalitat, Artur Mas, amb el ministre d'Estat del Marroc, Mohamed El Yazgui
    El president de la Generalitat, Artur Mas, es va reunir el passat 24 de febrer amb el ministre d'Estat del Marroc, Mohamed El Yazgui, que va venir acompanyat del cònsol d'aquest país a Barcelona, Ghoulam Maichane.
    Aquesta entrevista s'emmarca en els contactes que el president Mas està mantenint amb representants del món àrab, amb els quals analitza la situació que s'està vivint en alguns d'aquests països. En el cas d'aquesta entrevista en concret, correspon també a la voluntat del govern de mantenir una relació fluida i permanent de diàleg per millorar les relacions entre el Marroc i Catalunya.

    Enllaç web al comunicat
  • El Govern aprova plans pilot als barris de Salt, Badalona i Terrassa per reforçar la cohesió social

    Imatge d'un barri
    Es tracta d’una iniciativa pactada amb el Ministeri de Treball i Immigració i amb els propis ajuntaments que permetrà engegar noves actuacions i reforçar-ne d’altres que ja s’estaven duent a terme. L’objectiu és incidir en aquelles zones que requereixen una dedicació especial per la composició demogràfica d’alguns dels seus barris, que s’han transformat molt en els últims anys.
    Es visitaran les comunitats de veïns per detectar necessitats i problemàtiques, es promouran bones pràctiques de convivència, es reforçaran els serveis de primera acollida, de coneixement de l’entorn i d’aprenentatge de la llengua catalana, s’impulsaran projectes adreçats als joves, s’oferiran cursos d’alfabetització per a adults i tallers per apropar les famílies als centres escolars, etc.
    Enllaç web al comunicat
  • El director general per a la Immigració es reuneix amb representants de l'Ambaixada de Camerun

    El director general per a la Immigració amb representants de l'Ambaixada de Camerun
    Una delegació de l'Ambaixada de Camerun, encapçalada pel segon secretari Danny Clovis Siaka, i el tècnic administratiu Norbert Michel Amongou, es va reunir amb el director general per a la Immigració del Departament de Benestar Social i Família, Xavier Bosch. També hi van assistir empresaris camerunesos establerts a Barcelona. La reunió va servir per a manifestar el desig de col·laboració mútua en l'organització d'una trobada entre empresaris camerunesos i catalans que es realitzarà el proper 24 de maig a Barcelona, i que servirà, entre d'altres activitats, per a commemorar els 50 anys de la reunificació de Camerun.