dissabte, 5 de març del 2011

Actualitat de documentació de serveis socials

Documentació

  • Aproximació a la situació de l'homofòbia, la lesbofòbia i la transfòbia a Catalunya

    Portada de la publicació
    Anàlisi, pionera a Catalunya en el camp de l'estudi de l'homofòbia, la lesbofòbia i la transfòbia, que se centra en l'experiència de les persones que pateixen algun tipus d'agressió per motius d'orientació sexual o identitat de gènere, posant l'èmfasi en els agents, institucionals o no, involucrats en prevenir i actuar davant les situacions de discriminació cap al col·lectiu LGTB.
    Pujol Tarrés, Joan (et al.). Aproximació a la situació de l'homofòbia, la lesbofòbia i la transfòbia a Catalunya. Barcelona: Generalitat de Catalunya, Departament d'Acció Social i Ciutadania, Secretaria de Polítiques Familiars i Drets de Ciutadania, 2010
    PDF de l'estudi
  • Conèixer i conviure: guia d'atenció domiciliària per a persones dependents, famílies i professionals que en tenen cura

    Portada de la publicació
    Guia que té l'objectiu de millorar la relació entre les famílies que requereixin assistència domiciliària, els professionals d'institucions de l'àmbit sociosanitari i les persones d'origen estranger que s'ofereixen per a treballar com a cuidadors. La guia exposa tot un seguit de recomanacions per a atendre les persones dependents.
    García Victori, Núria; García Lladó, Lourdes; Vilardell, Sira. Conèixer i conviure: guia d'atenció domiciliària per a persones dependents, famílies i professionals que en tenen cura. Barcelona: Associació per la Formació i Ocupació de Catalunya, 2010. 88 p.
    PDF de la Guia
  • Tres números nous de la col·lecció 'Papers d'acció social'

    Portada de la publicació
    La col·lecció Papers d'Acció Social difon treballs amb l'objectiu d'estudiar i comprendre la realitat i l'entorn en què es desenvolupen les polítiques socials de Catalunya. Aquesta col·lecció inclou preferentment estudis interns i externs sobre àrees diverses del camp social, però també està oberta a altres temes que tenen una rellevància especial en aquest àmbit.
    Guijarro Margalef, Anna; Cortada de la Peña, Núria; Morató Gibert; Núria. Projecte final de curs: "Jo dirigeixo serveis socials": Quadre de comandament dels serveis d'atenció domiciliària dels ens locals. Barcelona: Generalitat de Catalunya, Departament d'Acció Social i Ciutadania, 2010. 30 p. (Papers d'Acció Social; 21)
    Altarriba Oliva, Carme; Fumàs Pascual, Rosa M.; Vega Castellví, Carles. Projecte de final de curs: "Jo dirigeixo serveis socials": El Consorci supracomarcal de serveis socials, una alternativa de gestió. Barcelona: Generalitat de Catalunya, Departament d'Acció Social i Ciutadania, 2010. 19 p. (Papers d'Acció Social; 22)
    Falcó Monserrat, Joan Josep [et al.]. Projecte de final de curs: "Jo dirigeixo serveis socials": Proposta de millora organitzativa del servei de transport adaptat dels consells comarcals del Segrià, la Noguera, les Garrigues i el Pla d'Urgell. Barcelona: Generalitat de Catalunya, Departament d'Acció Social i Ciutadania, 2010. 13 p. (Papers d'Acció Social; 23)

Recurs web

  • 'Diccionari de serveis socials' en línia

    Imatge del lloc web
    Versió en línia del "Diccionari de serveis socials" publicat el passat mes de novembre. La interfície utilitzada permet consultar els 1.061 termes del diccionari en l'índex alfabètic o bé fer una cerca en el quadre de diàleg, tant d'una denominació com d'un mot de la definició o la nota explicativa del terme.
    Web del diccionari