dijous, 24 de març del 2011

Exposició de 53 pintures fetes per interns de les presons per al 12è Concurs Assumpció Moncunill



La mostra es pot visitar fins al 5 d’abril a la sala de la Fundació Josep Comaposada de la UGT, a la Rambla Santa Mònica de Barcelona
 
Hi ha dos premis, un per a les obres de temàtica lliure i un altre per a les dedicades a l’Any Internacional de la Química
 
El certamen ret homenatge a la religiosa Assumpció Moncunill, que va iniciar les activitats d’arts plàstiques a la Model
 
El Departament de Justícia i el Centre Penitenciari d’Homes de Barcelona (la Model) inauguren avui l’exposició de pintura amb totes les obres que opten als premis del concurs de pintura Assumpció Moncunill. El concurs arriba enguany a la 12a edició per homenatjar Assumpció Moncunill, la religiosa que va iniciar les activitats artístiques i educatives a la Model, que van ser l’embrió per a la creació dels tallers artístics a les presons.
 
La Fundació Josep Comaposada col·labora en el desenvolupament del concurs cedint l’espai que acull l’exposició i fent-se càrrec de la seguretat del recinte.
 
En el concurs de pintura hi pot participar la població reclusa de tots els centres penitenciaris (CP) de Catalunya. En aquesta edició hi ha obres d’interns del CP d’Homes de Barcelona, CP Brians 2, CP Lledoners, CP de Dones (Wad-Ras), CP de Joves i CP de Girona.
 
La mostra, emmarcada en les activitats de projecció comunitària dels tallers artístics dels centres penitenciaris, acull dues categories temàtiques de participació; una de lliure, que porta el nom d’Assumpció Moncunill, i una altra que està dedicada a l’Any Internacional de la Química.
En la celebració de l’Any Internacional de la Química, els tallers artístics dels centres penitenciaris de Catalunya treballen la relació que té la química amb tots els àmbits de la vida, en especial la màgia i l’alquímia que es genera en la combinació dels colors.
 
La temàtica lliure del concurs permet conèixer la creació més personal i autèntica de les persones que participen en la mostra i reflecteix les preferències de cadascú en el tractament de la tècnica i el color, i també en la tria del motiu representat.
 
Un jurat qualificat i compromès amb la complexitat de la creació artística, per la singularitat i idiosincràsia del treball en un medi tancat, atorga els premis valorant les característiques estètiques i formals de les obres exposades.

L’exposició del 12è Concurs de pintura als centres penitenciaris de Catalunya Assumpció Moncunill es mostra del 17 de març al 5 d’abril a la sala d’exposicions de la Fundació Josep Comaposada de la UGT, a la Rambla Santa Mònica, núm.10 de Barcelona.
 
Els interns i els monitors del Centre Penitenciari d’Homes col·laboren en el muntatge i desmuntatge de l’exposició, integrada per una cinquantena d’obres dels diferents centres penitenciaris participants.