dissabte, 5 de març del 2011

El Centre Penitenciari Lledoners celebra la segona edició del Festival de Música a la presó i dedica tot un mes a concerts i activitats musicals


En la iniciativa, hi participen diverses entitats, orquestres i grups, que col·laboren amb el Centre penitenciari de manera desinteressada

 
El grup Gossos ha inaugurat avui el Festival, per on passaran grups com Samitier i l’Orquestra Simfònica del Vallès
 
A més de les actuacions, s’organitzen tallers, taules rodones i activitats relacionades amb la música com a eina de rehabilitació i reinserció social
El Centre Penitenciari Lledoners ha presentat avui el II Festival de Música Lledoners 2011 amb una programació més ambiciosa que la de la primera edició. Durant tot un mes, la música serà un important eix d’activitats al Centre penitenciari situat al municipi de Sant Joan de Vilatorrada (Bages). Els manresans del grup Gossos han inaugurat la segona edició del Festival i han tingut com a teloners Tres Són Multitud, un grup musical creat per interns del Centre penitenciari que participen en el taller de música de la presó.
 
L’auditori del CP Lledoners serà l’escenari per a més d’una vintena de grups i durant el temps de durada del Festival les actuacions musicals s’intercalaran amb tallers, taules rodones, projeccions de pel·lícules i activitats vinculades a la música, amb la voluntat d’utilitzar aquesta eina com un mitjà de reinserció social. Tots els grups i entitats participants en el II Festival de Música Lledoners ho fan de manera desinteressada, i enguany s’ha incrementat en un 20% el nombre d’actuacions i hi ha hagut un major interès per part d’entitats i grups musicals a oferir-hi la seva col·laboració.  
 
En aquesta segona edició, per apropar més la música i el Festival a la resta de reclusos del Centre, s’han programat concerts i activitats dins dels mòduls on fan vida els interns per ampliar la participació i dinamitzar la vida diària a la presó. A cada concert, hi assistirà un centenar d’interns com a públic, i bona part dels interns que diàriament assisteixen al taller de música actuaran com a integrants dels grups de música que han format dins del Centre penitenciari i també actuaran conjuntament amb l’Orquestra Simfònica del Vallès.
 
El programa del festival inclou concerts de l’Orquestra Camerata Bacassis; la Coral Gospel; la Big Band de Sallent; el Quartet Rumaina; de grups com La Iaia, que va ser guanyador de la desena edició del concurs de maquetes sona9 (2010); XGUSTO, un grup nascut el 2003 que dedica l’espectacle XGUSTO X SERRAT a l’obra de Joan Manuel Serrat; Despertadors Atòmics, un trio de funk’n’rock de Solsona; el grup barceloní Samitier, i la banda Psicophonics.
 
A part de les actuacions, s’han programat tallers de relaxació amb músiques tibetanes, un taller de percussió i un concert d’òpera.
 
La iniciativa del Centre penitenciari compta amb la col·laboració de l’Escola de Música de Manresa, EMI Manresa; el Mercat de la Música Viva de Vic; l’Escola de Música de Sant Joan de Vilatorrada; la Casa de Música de Manresa, i María Blay de Lizzard, de Queen Management, entre altres.
 
 
FONT: Departament/s