divendres, 25 de març del 2011

Actualitat legislació i publicacions d´immigració

Legislació

  • Resolució del Parlament Europeu per a reduir les desigualtats sanitàries a la Unió Europea

    El passat 8 de març es va anunciar l'adopció, per part del Parlament Europeu, d'una resolució per a reduir les desigualtats sanitàries a la UE, a través de la qual fa una crida als Estats membres per a abordar les desigualtats sanitàries en l'accés a l'atenció de la salut per als migrants indocumentats. Entre d'altres drets, el document subratlla la necessitat d'assegurar que totes les dones embarassades i els nens, independentment de la seva condició, puguin beneficiar-se de l'eficàcia i la protecció social tal com es defineix a la legislació nacional dels països on viuen.
    Enllaç web al report de la resolució

Publicacions

  • Informe del Ministeri de Treball i Immigració sobre estrangers residents a Espanya

    Portada de l'informe
    L'informe publicat l'1 de març pel Ministeri de Treball i Immigració presenta dades sobre els estrangers residents al territori espanyol, del Règim Comunitari i del Règim General, que disposen de certificat de registre o targeta de residència en vigència a 31 de desembre de 2010.
    Enllaç web als documents relacionats
  • Llibre. 'Climate change, migration and critical international security considerations'

    Portada del llibre
    Aquest document de l’Organització Internacional per a les Migracions (OIM) intenta donar respostes a les preocupacions dels experts sobre els riscos per a la seguretat usualment associats als desplaçaments massius de població i les migracions en les pròximes dècades. Per fer-ho, s'han analitzat les investigacions més recents sobre canvi climàtic, migracions i seguretat i es descriuen els reptes polítics i jurídics als quals s'enfronta la comunitat internacional. Es parteix de la idea que "les migracions relacionades amb el clima estan estretament vinculades amb els processos socials, econòmics, culturals i institucionals que donen forma a la vulnerabilitat, i la capacitat d'adaptació de les poblacions exposades".
    PDF del llibre (en anglès)
  • Informe. 'Violència i explotació de les dones immigrants indocumentades: creació d'estratègies per a detenir la impunitat'

    Portada de l'informe
    Aquest document és el resultat d'un taller promogut per la Plataforma per a la Cooperació Internacional sobre Immigrants Indocumentats (PICUM), desenvolupat a Brussel·les durant el mes de juny de 2010 per a debatre els reptes, oportunitats i les tendències actuals sobre la protecció dels drets de les dones indocumentades al continent europeu. L'informe recull les ponències que van tenir lloc durant el taller.
    PDF de l'informe