dimarts, 15 de març del 2011

Agenda d´immigració

Agenda

  • Cent anys de Casa Amèrica Catalunya a les biblioteques de Barcelona

    Detall del cartell del 8è Festival de Sopes del Món Mundial
    Les biblioteques de Barcelona s’afegeixen a les celebracions amb motiu dels cent anys de Casa Amèrica Catalunya, amb l’itinerari “Trànsits. Escriptors llatinoamericans a Barcelona”, que convida a recórrer el barri Gòtic, el Port Vell i el Born a través d’explicacions, música i lectures dramatitzades d’autors com Pablo Neruda, Rubén Darío, Julio Cortázar, Mario Vargas Llosa o Gabriel García Márquez, entre d’altres. També s’ha programat un cicle de taules rodones sobre diverses generacions d’escriptors llatinoamericans el 12 i 26 d’abril i 13 de maig a la biblioteca Francesca Bonnemaison.
    Organitza: Casa Amèrica Catalunya i Biblioteques de Barcelona
    Data: Fins el 4 de juny, diverses dates.
    Lloc: Biblioteca Gòtic – Andreu Nin i Biblioteca Francesca Bonnemaison
    Enllaç web a més informació
    Web de Casa Amèrica Catalunya
  • Conferència final del projecte 'BridgeIT' sobre immigrants, minories ètniques i noves tecnologies

    Portada del programa preliminar
    El Campus Mundet de la Universitat de Barcelona acollirà, els propers 10 i 11 de març, aquesta activitat que forma part del projecte "BridgeIT, Network for digital inclusion and cultural diversity", coordinat pel Laboratori de Mitjans Interactius de la UB i cofinançat per la Comissió Europea. La conferència serà punt de trobada d'experts de tot Europa per debatre sobre "les possibilitats i reptes que ofereixen les noves tecnologies per a la diversitat cultural i la integració dels immigrants i de les minories ètniques a Europa".
    El programa inclou la presentació de moltes de les iniciatives estudiades durant els dos anys que ha durat el projecte, com ara el web d'acollida de la Generalitat, coordinat des de la Direcció General per a la Immigració.
    Organitza: Laboratori de Mitjans Interactius de la UB
    Dates: Dijous 10 i divendres 11 de març de 2011
    Lloc: Universitat de Barcelona. Barcelona
    Web del projecte 'BridgeIT' (en anglès)
    PDF del programa preliminar (en anglès)
  • Oberta la convocatòria del Premi Casa Àsia 2011

    Detall de la imatge del Premi Casa Àsia 2011
    Casa Àsia ha obert la convocatòria del seu premi anual, dedicat a reconèixer aquelles persones, institucions o entitats "que hagin destacat en el foment del coneixement, el diàleg i la concòrdia entre les societats d'Espanya la regió d'Àsia-Pacífic i/o hagin destacat per la seva tasca a favor de la dignitat i els drets humans en aquesta regió".
    Les propostes s'hauran de fer arribar abans del 8 de juny. El premi està dotat amb 6.000 euros en metàl·lic i el lliurament es realitzarà en un acte organitzat per Casa Àsia.
    PDF amb les bases del premi Casa Àsia 2011
  • Acte de lliurament del IV Premi ‘Federico Mayor Zaragoza'

    Detall del cartell del lliurament del IV Premi 'Federico Mayor Zaragoza'
    L'Associació d'Amigues i Amics de la UNESCO de Tortosa farà entrega, el proper dissabte 12 de març del IV premi “Federico Mayor Zaragoza”, dedicat en aquesta ocasió a reconèixer les bones experiències entre cultures desenvolupades sota la premissa de la diversitat cultural com a enriquiment. Durant l'acte de lliurament, Federico Mayor Zaragoza, exdirector general de la UNESCO i president de la Fundació Cultura de Paz, oferirà una conferència amb el títol “Nous temps, noves oportunitats”.
    Organitza: Associació Amigues i Amics de la UNESCO de Tortosa
    Data i hora: Dissabte, 12 de març de 2011 a les 11:00h
    Lloc: Saló del Polvorí del Castell de la Suda. Tortosa
    Web de l'Associació d'Amigues i Amics de la UNESCO de Tortosa
  • El 8è Festival de Sopes del Món Mundial obre la seva convocatòria de participació

    Detall del cartell del 8è Festival de Sopes del Món Mundial
    La Xarxa 9 Barris Acull ha anunciat l'obertura de la participació al seu vuitè festival de Sopes del Món Mundial. Es rebran candidatures fins el proper 15 de març. Cal enviar una recepta indicant el nom de la sopa, la procedència, els ingredients, la forma de preparació i afegir-hi un comentari, entre d'altres detalls. Aquest festival és un punt de trobada que promou la convivència a través de la gastronomia i, especialment, de les sopes, pel seu pes com a símbol de la diversitat i element comú a tots els pobles. La festa tindrà lloc el diumenge 27 de març a partir de les 11:30 hores a la marquesina de la Via Júlia. A banda de les degustacions i el concurs hi haurà activitats musicals i lúdiques per a tota la família.
    Organitza: Xarxa 9 Barris Acull
    Dates: Inscripcions fins el 15 de març de 2011. Festival, el 27 de març de 2011
    Lloc: Marquesina de la Via Júlia. Barcelona
    Enllaç web a més informació
  • Primavera Amaziga a la Biblioteca Central de Cornellà

    Primavera Amaziga a la Biblioteca Central de Cornellà 2011
    Durant el mes de març tindrà lloc a la Biblioteca Central de Cornellà un cicle d'activitats lúdiques i culturals programades per l'Associació Amazan en col·laboració amb la biblioteca, amb l'objectiu de difondre la cultura amaziga entre el públic general. Hi ha activitats per a diversos públics: contes amazics i tallers infantils, tallers de cuina amaziga, una conferència sobre la llengua i la cultura amaziga i projecció de curtmetratges, espai de lectura amb recursos sobre l'amazic i els amazics, i d'altres.
    Organitza: Associació Amazan i Biblioteca Central de Cornellà
    Data: A partir del 18 de març de 2011
    Lloc: Biblioteca Central de Cornellà. C/Mossèn Andreu, 15. Cornellà de Llobregat
    Enllaç web a més informació