dimecres, 23 de març del 2011

La Generalitat ofereix al Saló de l'Ensenyament 2011 una àmplia informació i orientació sobre l'oferta educativa de Catalunya


 

La Generalitat presentarà al Saló de l’Ensenyament 2011 una àmplia informació i orientació als estudiants sobre l’oferta educativa de Catalunya. El saló obrirà portes demà i es podrà visitar fins diumenge 27 de març al recinte firal de Montjuïc.
 
El Govern és present a la fira amb estands dels departaments de Presidència, amb l’Institut Nacional d’Educació Física de Catalunya (INEFC); Economia i Coneixement; Ensenyament; Cultura, amb el Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya; Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, mitjançant les escoles agràries; Benestar Social i Família, amb l’Agència Catalana de la Joventut, i el Departament d'Empresa i Ocupació, mitjançant la Secretaria d'Ocupació i Relacions Laborals.
 
L’acte d’inauguració del Saló tindrà lloc el proper dijous 24 de març, a les 16.00 hores, amb la presència del conseller d’Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, i de la consellera d’Ensenyament, Irene Rigau.
 
El Departament d'Ensenyament hi participa amb una oferta ordenada en diverses àrees:
Àrea d'informació, sobre els estudis de batxillerat, formació professional, ensenyaments esportius, ensenyaments artístics, ensenyaments d'idiomes, programes de qualificació professional inicial i formació de persones adultes, i sobre els estudis que ofereix l'Institut Obert de Catalunya (IOC). Els ensenyaments artístics de grau, l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC), l’Escola Superior de Disseny i d’Arts Plàstiques (ESDAP) i l’Escola Superior de Conservació i Restauració de Béns Culturals,  hi participen amb un estand a l’àrea d’estudis universitaris.
 
Àrea d'orientació, amb professionals que tenen una àmplia experiència en l'assessorament als centres educatius, l'alumnat i les famílies oferiran als visitants una atenció personalitzada. Paral·lelament, el Departament d'Ensenyament oferirà sessions informatives per a les famílies el dissabte i el diumenge.
 
Àrea Connecta't @, per a la consulta individual amb ordinadors.
 
El Departament d’Economia i Coneixement, hi participa amb el Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC) i sota el lema“Universitat de Catalunya. La teva formació és el futur del nostre país: Tria-la bé”, per informar i orientar els visitants sobre el sistema universitari català, l'accés a la universitat i les beques i ajuts universitaris. A més, les universitats catalanes hi disposen  d’estands propis on presenten la seva oferta acadèmica i donen informació i assessorament als estudiants.
Enginycat, el programa per al foment dels estudis d’enginyeria, informarà sobre les possibilitats acadèmiques i professionals que ofereixen els diversos àmbits de
l’enginyeria. El Saló també serà un esdeveniment per difondre el nou catàleg de serveis d’orientació que Enginycat posa a l’abast dels estudiants i les famílies amb testimonis personals, un canal d’orientació, la Guia interactiva dels Estudis i fòrums en línia.

Annex al Saló de l’Ensenyament hi ha l’espai Recerca en Acció que mostra l’activitat científica i la innovació tecnològica que es porta a terme a Catalunya mitjançant activitats divulgatives i experiments científics de caire lúdic i interactiu. L’espai integra 18 estands d’universitats, centres de recerca i tecnològics, i d’altres institucions vinculades a la ciència, que desenvoluparan les seves actuacions en un programa continu d’activitats tots els dies del Saló de l’Ensenyament.

El Departament de la Presidència 
hi participa amb l’estand de l’INEFC, que ofereix informació del Grau en Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport, on es combinen els coneixements de les tècniques esportives amb altres matèries que capaciten per a l’exercici professional en el camp de la docència, la gestió esportiva, el rendiment esportiu, l’activitat física i la salut, entre d’altres. Els programes de Màster i Doctorat configuren el conjunt de l’oferta formativa universitària que permet especialitzar-se en àmbits específics de l’activitat física i de l’esport.

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural
presenta l’oferta de cicles formatius de formació professional que agrupa les 14 escoles de capacitació agrària distribuïdes per tota Catalunya, l’Escola de Capacitació Nàutico-pesquera de Catalunya, i l’Escola de Viticultura i Enologia Mercè Rossell i Domènech. Els cicles que s'hi ofereixen són els de les famílies acadèmiques següents: activitats agràries; indústries alimentàries; activitats físiques i esportives; química, comerç i màrqueting, activitats marítimo-pesqueres i formació eqüestre.
 
El Departament de Cultura, participa a l’espai Recerca en Acció amb el Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya per divulgar la ciència i la tècnica als joves i per donar a conèixer el Museu. A  l’estand s’hi realitzaran activitats lúdiques amb premis per als joves.
 
El Departament de Benestar Social i Família informa dels Serveis especialitzats per a joves que ofereixen la Direcció General de Joventut i l Agència Catalana de Joventut als Punts d’Informació Juvenils: en habitatge, treball, salut, i tot tipus d’informació i orientació juvenil. També hi ha informació per conèixer el país: cases de colònies, albergs de joventut, campaments, granges escoles i aules de natura. A més s’hi pot obtenir de manera gratuïta el carnet jove, amb més de 7.000 avantatges en oci, cultura, lleure....
 
Finalment, el Departament d'Empresa i Ocupació  té presència al Saló amb  el Bus de la Prevenció. La Secretaria d'Ocupació i Relacions Laborals pretén, amb aquest bus, conscienciar els joves sobre la importància de la prevenció en el món laboral. Dintre del Bus, els joves poden participar en una sèrie d'activitats laborals que comporten riscos i alhora reben informació sobre la manera de prevenir-los.
 
El Saló de l'Ensenyament se celebra en el marc de la Setmana de la Formació i el Treball, una de les grans cites del món educatiu.
FONT: Departament/s