dissabte, 26 de març del 2011

La Secretaria General de l'Esport reforçarà la promoció de l'esport entre els infants i joves


· “Cal acostar els valors de l’esport al jovent i impregnar-los un estil de vida saludable”, ha explicat Ivan Tibau

 
· El secretari general de l’Esport trasllada un missatge de “tranquil·litat” als consells esportius malgrat la difícil situació econòmica
Foto: Jordi López
 
El secretari general de l’Esport, Ivan Tibau, ha refermat avui el compromís del Govern català en la promoció de la pràctica esportiva entre els infants i joves, i ha confirmat el suport de la Secretaria General de l’Esport al desenvolupament del Pla Català d’Esport a l’Escola i dels Jocs Esportius Escolars, els dos programes amb què la Generalitat fomenta l’esport i els seus valors entre els més petits.
 
Durant la trobada que ha mantingut aquesta tarda amb els consells esportius catalans, Ivan Tibau ha explicat les prioritats del Govern pel que fa a l’esport de base, i ha assegurat que l’objectiu serà “promoure la pràctica esportiva entre els infants i joves per contribuir a la seva educació integral, acostar-los als valors de l’esport i impregnar-los un estil de vida saludable”.
 
En aquesta línia, el secretari general de l’Esport ha afegit que la Secretaria General de l’Esport continuarà potenciant el Pla Català de l’Esport a l’Escola i els Jocs Esportius Escolars, “revisant-ne alguns aspectes per tal d’optimitzar-ne el funcionament”. Segons ha manifestat Ivan Tibau, aquesta línia d’actuació s’emmarca en un dels eixos d’actuació de la nova política esportiva del Govern, que es basarà en “la proximitat i l’esperit de servei”, així com fer de l’Administració un instrument “àgil i modern”.
 
Ivan Tibau ha exposat als consells esportius la preocupació per la situació de l’esport català a nivell econòmic, cosa que també comportarà una retallada en la partida assignada al Consell Català de l’Esport (CCE) per aquest 2011, motiu pel qual els ha instat a fer una “reflexió interna” sobre la seva realitat econòmica, a banda de realitzar un exercici de responsabilitat per garantir una “execució transparent i racionalitzada”.
 
Malgrat la conjuntura econòmica, però, el secretari general de l’Esport ha enviat un missatge de “tranquil·litat” als consells esportius presents a l’acte i ha dit que el Govern treballa per tal de reactivar el suport a les entitats esportives de manera urgent.  El repte de la Secretaria General de l’Esport és, com ha dit Ivan Tibau, entendre “la crisi com una oportunitat, de manera que la disponibilitat de menys recursos no impedeixi fer molta i bona feina”.
 
Nou equip directiu de la SGE
 
Ivan Tibau ha aprofitat aquest primer contacte amb els consells esportius per presentar el nou equip directiu que l’acompanyarà a la Secretaria General de l’Esport durant aquest mandat. Aquest equip estarà format per Albert Marco, com a director del Consell Català de l’Esport; Oriol Marcé, com a subdirector general d’Activitats Esportives i Infraestructures; i Mònica Amat, com a subdirectora de Gestió i Recursos Humans, que també han estat presents en l’acte.

FONT: Departament/s