dissabte, 5 de març del 2011

El Centre d'Iniciatives per a la Reinserció promou els dissenys i creacions dels tallers dels centres penitenciaris a Expohogar fins al 24 de gener


Es tracta de productes fets a les presons catalanes, que es comercialitzen en botigues de tot el país. En el disseny, hi col·laboren firmes reconegudes com Antonio Miró i Castañer. L’any 2010, a través del CIRE s’han ocupat prop de 4.000 interns i més de 980 persones han trobat feina mitjançant la borsa de treball del Centre d’Iniciatives per a la Reinserció.

Una capelina de pluja d’Antonio Miró, unes espardenyes de Castañer o unes vambes Mates. Aquests són alguns dels nous productes fets a les presons catalanes que el Centre d’Iniciatives per a la Reinserció (CIRE) presenta al saló Expohogar, que té lloc al recinte Montjuïc de Fira de Barcelona des d’avui i fins al 24 de gener.

La col·lecció de pluja
 
El CIRE exposa els articles de la col·lecció de pluja, entre els quals destaquen un impermeable de micropana de color negre amb detalls del mocador tradicional de fer farcells, així com una bossa, també impermeable i negra, tots dos productes dissenyats amb la col·laboració d’Antonio Miró.
 
Altres productes d’aquesta col·lecció són un paraigua amb mànec de fusta; unes botes i unes botines de pluja, disseny del CIRE, i un barret (reversible i impermeable) amb el dibuix del mocador de fer farcells per una cara i micropana impermeable negra per l’altra, disseny d’Impulsem.
 
 
Col·lecció d’estiu
 
La línia d’estiu presenta unes espardenyes d’home i dona dissenyades amb la col·laboració de Castañer i unes vambes per a home i per a dona (de pell de color negre i amb el dibuix del mocador tradicional de fer farcells, les d’home, i de pell de color rosa, les de dona) dissenyades amb la col·laboració de Gerard Moliné i Mates.
 
L’estand del CIRE (A127) mostra també alguns dels productes estrella del Made in CIRE, com són: la Bossa catalana, la Neobarretina o la col·lecció Enfarcella’t, composta de bosses de teixit català plastificat.
 
 
 
Productes Made in CIRE

Els productes Made in CIRE van néixer el 2004 amb l’objectiu de difondre i prestigiar el treball penitenciari: el primer va ser la bossa catalana, creada pel dissenyador Martín Azúa a partir del mocador de fer farcells. L’any següent es va comercialitzar la multipremiada Urna Bios, d’Azuamoliné: un vas funerari ecosostenible que conté una llavor a l’interior. 
 
Aquests articles es poden trobar a diversos centres comercials de Catalunya i són també adquiribles per Internet a www.madeincire.cat
 
Més de 4.000 interns ocupats al llarg de l’any 2010
 
El Centre d’Iniciatives per a la Reinserció és l’empresa pública del Departament de Justícia de la Generalitat dedicada a la reinserció de les persones privades de llibertat, mitjançant la formació en oficis i el treball productiu remunerat.
 
El treball és un element fonamental en el tractament dels interns de centres penitenciaris i necessari en el seu procés de reeducació i reinserció social. Al llarg de l’any 2010, a través del CIRE, s’han ocupat prop de 4.000 interns i internes de les presons de Catalunya i més de 980 persones han trobat feina mitjançant la borsa de treball del CIRE.
 
La feina possibilita a les persones privades de llibertat el desenvolupament d’habilitats laborals i l’accés a uns recursos econòmics per a ells i per a les seves famílies. El treball en l’entorn penitenciari es fa en tallers productius a l’interior i a l’exterior dels centres, amb serveis externs a empreses o a l’Administració, i a través de plans ocupacionals i prestacions laborals a les mateixes presons, com ara treballant a les cuines o bugaderies.