dissabte, 5 de març del 2011

Cleries lamenta el "sobtat" canvi d'actitud de l'equip de govern de l'Ajuntament de Barcelona pel que fa als equipaments socials



El consistori va aprovar divendres una proposta per tal que la Generalitat garanteixi el compliment del conveni d’equipaments de serveis socials 2005-2007
L’equip de govern municipal es manifestava “satisfet” sobre l’evolució d’aquestes obres a finals de l’any passat

El conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, ha lamentat el sobtat canvi d’actitud de l’equip de govern de l’Ajuntament de Barcelona, que ha instat la Generalitat a tirar endavant els equipaments socials pendents a la ciutat, quan fa prop de 3 mesos el govern tripartit i l’Ajuntament manifestaven de manera unitària la seva satisfacció pel desenvolupament dels acords contemplats en el conveni d’equipaments de serveis socials 2005-2007.
El 15 de novembre de 2010 la comissió de seguiment, formada per l’antic Departament d’Acció Social i Ciutadania i l’Ajuntament de Barcelona, va signar un document afirmant que: “els representants d’ambdues administracions manifesten de manera unitària la seva satisfacció pel desenvolupament dels acords contemplats al conveni d’equipaments de serveis socials signat el 13 de juliol de 2005”. En aquest sentit, la comissió de seguiment va considerar adequat “el ritme en el desenvolupament dels diferents projectes d’inversió, malgrat la situació econòmica dels últims exercicis que ha suposat alguns endarreriments”.
El conseller Cleries ha lamentat que la “satisfacció” expressada el novembre passat s’hagi convertit en una reclamació formal des de l’Ajuntament, només 3 mesos després, coincidint amb un canvi de govern i unes eleccions municipals properes.
Cleries ha recordat que durant els 6 anys de govern tripartit en què el conveni va ser vigent l’equip municipal no va presentar cap reclamació similar.
Només un dels 11 equipaments per a gent gran compromesos presta servei a dia d’avui
El conveni d’equipaments de serveis socials signat el 13 de juliol de 2005 pel govern tripartit i el consistori barceloní recull 11 actuacions a la ciutat de Barcelona en l’àmbit de residències i centres de dia per a gent gran. A dia d’avui, només un d’aquests equipaments, el centre de dia Barri de Sant Antoni, dóna servei. L’equipament de Bon Pastor està acabat i equipat, però no es troba en funcionament a l’espera de l’escomesa elèctrica.
FONT: Departament/s