dissabte, 5 de març del 2011

Salutació del director general per a la Immigració


Xavier Bosch i Garcia, director general per a la Immigració
Benvolguts amics,
Des de aquest primer butlletí de l'any us adreço una breu salutació com a nou director general per a la Immigració de la Generalitat de Catalunya. Assumeixo aquesta nova responsabilitat amb molt d'entusiasme i amb la certesa que, amb la participació de tots els actors involucrats, donarem la resposta adequada a les necessitats vinculades a la gestió de la immigració al nostre país.
Ens trobem davant del repte d'enfortir i fer créixer la cohesió social en mig d'un context d'àmplies diferències culturals entre la població que viu a Catalunya. Som terra de diversitats, però també som i hem estat sempre terra d'acollida. Gaudim d'una tradició d'integració que ha enfortit, al llarg dels anys, la nostra identitat catalana.
Hem d'aprofitar, doncs, aquest tret distintiu. Sense "bonismes" de cap mena. Amb tota la fermesa del respecte per les normes de convivència però també, alhora, amb la convicció que Catalunya guanyarà més treballant per construir una societat plural, amb un accés equilibrat de tots els ciutadans als drets socials.
Sentiu-vos lliures de presentar-nos les vostres propostes per aconseguir aquest objectiu compartit: les portes de la Direcció General restaran obertes als vostres suggeriments. Ara és el moment d'actuar en equip i de construir consensos. Vull mantenir-me proper a vosaltres, perquè és la millor manera de conèixer les necessitats reals de la gent.
Em teniu a la vostra disposició.
Xavier Bosch i Garcia
Director General per a la Immigració