dissabte, 5 de març del 2011

Actualitat Institut Català de les dones

 

L'Oficina del Parlament Europeu, la Representació de la Comissió Europea i El Periódico de Catalunya presenten el dimarts 8 de març, Dia Internacional de les Dones, a les 19.00 hores, a l'Aula Europa, seu de les institucions europees a Barcelona (Pg. Gràcia, 90), els resultats de l'Eurobaròmetre sobre dones i lideratge. Tot seguit tindrà lloc el debat 'Dones i Europa, lideratges femenins a Catalunya', en el qual intervindran la vicepresidenta del Govern i titular del Departament de Governació i Relacions Institucionals, Joana Ortega, la presidenta de l'Institut Català de les Dones, Montserrat Gatell, i la defensora de la Igualtat de El Periódico de Catalunya, Eva Peruga.
 
Amunt 

:: Violència masclista


El Govern de la Generalitat, a través de Montse Gatell, presidenta de l'Institut Català de les Dones, va condemnar enèrgicament la mort d'una dona al barri de Gràcia de Barcelona, presumptament víctima de la violència masclista, i va expressar el seu sentit condol a la família de la víctima. El Govern recomana que se sol·liciti ajuda davant qualsevol indici de perill i recorda l'existència de serveis especialitzats com la Línia 900 900 120.
 
El Departament de Benestar Social i Família es va implicar en la commemoració, el 6 de febrer, del Dia Internacional de la Tolerància Zero a la Mutilació Genital Femenina. Amb la voluntat de sumar esforços i d’implicar la societat civil en les polítiques socials, es va donar entrada a noves entitats i institucions en el màxim òrgan de coordinació de la lluita contra la mutilació genital femenina.
 
Amunt 

:: CNDC


Montse Gatell, presidenta de l'Institut Català de les Dones, es va reunir el passat 9 de febrer, per primera vegada, amb la Comissió Permanent del Consell Nacional de Dones de Catalunya, òrgan consultiu de l’ICD amb representació de 386 associacions de dones de tot el territori català. En la seva intervenció, la presidenta de l’ICD va demanar a les representants del teixit de les associacions de dones “la seva màxima implicació i col·laboració per assegurar que el progrés cap a la igualtat d’oportunitats entre dones i homes no s’atura a causa de l’excepcional situació econòmica” i va assegurar que “sortirem de la crisi gràcies a noves maneres de pensar i fer, i en l’aportació d’aquestes noves mirades sobre el món, les dones som un actiu fonamental per reactivar l’economia del país”.
 
Amunt 

:: Exposicions


L'exposició "Dones d'empresa" vol fer més visibles les aportacions històriques de les dones a l'activitat empresarial de Catalunya, donant a conèixer les habilitats d'un conjunt d'empresàries que van desenvolupar les seves particulars formes de lideratge i van contribuir a enriquir l'activitat econòmica del país. Durant el mes de febrer diverses poblacions acullen exposicions itinerants de l'Institut Català de les Dones: Almenar, Amposta, Badalona, Barcelona, les Borges Blanques, Cambrils, Cardona, Cornellà de Llobregat, Esterri d'Àneu, Falset, Figueres, La Galera, Girona, l'Hospitalet de Llobregat, Hostalric, Igualada, La Llagosta, Lleida, el Masnou, Montblanc, el Prat de Llobregat, Ripollet, Roses, Sabadell, Salou, Sallent, Sant Joan de Vilatorrada, Sant Quirze del Vallès, Sant Vicenç de Castellet, Santa Maria de Palautordera, Terrassa, Torroella de Montgrí, Tortosa, Tremp, Vallirana, Verdú i Voreppe (Grenoble).
 
Amunt 

:: Temes d'interès


La presidenta de l’Institut Català de les Dones, Montse Gatell, i l’alcalde d´Arenys de Munt, Carles Móra, van presidir els actes commemoratius del primer any de la constitució de la Federació d’associacions i grups de dones del Maresme, que van tenir lloc el diumenge 13 de febrer a Arenys de Munt. La Federació agrupa 11 entitats de dones de la comarca.
 
La Direcció General de Recerca ha elaborat un seguit d'indicadors sobre les convocatòries públiques de beques i ajuts a la recerca finançades per la Generalitat de Catalunya i destinades a recursos humans des de l'any 2004 amb les dades desagregades per sexe.
 
Amunt