dimarts, 29 de març del 2011

Actualitat de Treball Social

Actualitat

  • Les entitats socials de Catalunya sumen voluntaris amb la crisi

    Voluntaris
    La crisi econòmica i el temps lliure derivat de l'atur han fet incrementar el nombre de voluntaris socials que realitzen serveis a la comunitat arreu de Catalunya. Aquesta és la conclusió a la qual han arribat Càritas de Barcelona, Creu Roja Catalunya, la Fundació Banc dels Aliments i la Federació Catalana de Voluntariat Social que han vist créixer el seu número de membres els dos darrers anys.
  • Benestar Social i Família estableix noves orientacions per a l'organització de cursos adreçats a cuidadors i cuidadores no professionals

    Les noves orientacions, que ja es poden consultar al web del Departament, substitueixen les que es varen elaborar l'any 2007, i recullen els requeriments del Consell Territorial del Sistema per a l'Autonomia i Atenció a la Dependència. Les entitats i organitzacions interessades poden sol·licitar l'acreditació, en contingut i durada, dels cursos adreçats a cuidadors i cuidadores no professionals, sempre i quan els programes formatius compleixin amb les esmentades orientacions establertes pel Departament de Benestar Social i Família.
  • Nou dossier temàtic especialitzat en l'educació en valors al portal DIXIT

    Logo de DIXIT
    DIXIT Centre de Documentació de Serveis Socials realitza periòdicament reculls variats de recursos especialitzats sobre temes d'interès. El darrer dossier temàtic que ha elaborat presenta recursos que fomenten l'educació en valors, especialment entre el públic infantil. Alguns d'aquests documents ofereixen mètodes i instruccions per ensenyar a aprendre a valorar i està dirigit principalment a professionals de l'ensenyament i als propis pares i mares. S'hi recomanen monografies, articles de revista, publicacions periòdiques, recursos web i institucions que treballen per la formació dels infants en els valors socials. Totes les publicacions destacades es poden consultar als centres DIXIT.
    Per a més informació podeu contactar amb DIXIT trucant al telèfon 93 551 76 99, per correu electrònic a dixit.bsf@gencat.cat o visitant-nos als centres de Barcelona, Girona i Vic.
    Web del dossier temàtic sobre l'educació en valors
  • El Grup de Gènere i Interculturalitat de la Coordinadora d'ONG Solidàries edita el 'Mapa de la Vergonya de les desigualtats de gènere'

    Mapa de la vergonya
    La Coordinadora d'ONG Solidàries vol recordar la situació de les dones arreu del món amb la publicació d'un mapa mundi que mostra les desigualtats de gènere als diferents territoris del planeta. El mapa pretén donar visibilitat a aquestes desigualtats provocant el diàleg, l'estudi i la reflexió, tant dins com fora de les aules, i alhora mostrar el paper de les dones en el desenvolupament de la societat.
  • El CEO fa públics els resultats de l'enquesta 'Percepció dels catalans i catalanes sobre la immigració'

    Logo Centre d'Estudis d'Opinió
    El Centre d'Estudis d'Opinió (CEO) va donar a conèixer el 15 de març els resultats corresponents a l'enquesta "Percepció dels catalans i catalanes sobre la immigració". El principal objectiu d'aquesta enquesta és conèixer l'opinió dels catalans i les catalanes sobre diversos aspectes relacionats amb la immigració: la política migratòria, els efectes de la immigració, els drets i deures dels i les immigrants, la diversitat cultural i religiosa i la convivència, entre d'altres.
    PDF de l'enquesta